Tagasi

EVS 730:2016

Teraviljasaadused. Fraktsioonilise koostise, lisandite, jämeduse ja tangu kvaliteetse tuuma määramine

Üldinfo
Kehtiv alates 04.10.2016
Direktiivid või määrused
puuduvad
Muudatused, võrreldes eelmise versiooniga
Standardi uustöötluses on tehtud järgmised muudatused:  normiviidete loetelu on kaasajastatud;  terminid on esitatud ka inglise keeles ja sisse on viidud parandused nende määratlustesse;  kahjulike lisandite loetelu on tekstis esitatud ka ladina keeles;  tekstis on sõnad „laboratoorsete sõelte komplekt“ asendatud sõnadega „katsesõelade komplekt“, sõnad „keskmine proov“ asendatud sõnadega „laboratoorne proov“, sõna „kaalutis“ asendatud sõnaga „katsekogus“, sõna „määramistulemused“ asendatud sõnaga „katsetulemused“ ning lisatud on uus peatükk „Kirjandus“;  standardist on välja jäetud riisitang, kuna lisandite määramist riisitangus käsitleb standard EVS-ISO 7301:2011, ning osaliselt koorimata odratuuma vabatahtlik kaaliumpermanganaadiga töötlemise meetod;  tekstis on parandatud ja täiendatud teraviljasaaduste loetelu, peatükki „Proovivõtt ja katsekoguste suurused“ ja lisa A-d ning on lisatud uus lisa B.

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
04.10.2016
Põhitekst
15.11.1999
Põhitekst
Selles Eesti standardis kirjeldatakse jahu ja tangainete (sh lihvitud hernes) jämeduse ning tangainetes leiduvate lisandite ja kvaliteetse tuuma määramist.
MÄRKUS  Lisandite määramist riisitangus käsitleb standard EVS-ISO 7301:2011 „Riis. Tehnilised tingimused“.
*
*
*
PDF
13,42 € koos KM-ga
Paber
13,42 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-ISO 605:2017

Kaunviljad. Lisandite, suuruse, kõrvallõhnade, putukate ning liikide ja sordi määramine. Katsemeetodid
Uusim versioon Kehtiv alates 03.10.2017
Põhitekst

EVS-EN 15948:2015

Cereals - Determination of moisture and protein - Method using Near-Infrared-Spectroscopy in whole kernels
Kehtetu alates 16.11.2020
Põhitekst

EVS 727:2016

Teraviljasaadused. Magnetilise metallilisandi määramine
Uusim versioon Kehtiv alates 04.10.2016