Tagasi

Vabandust – see toode pole enam saadaval

prEVS-ISO 13528

Statistilised meetodid laboritevahelise võrdluse teel teostatavatel tasemekatsetel kasutamiseks

Üldinfo
Kavand. Eeldatav avaldamiskuupäev on 05.2023
Alusdokumendid
ISO 13528:2022
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
Põhitekst
prEVS-ISO 13528
04.04.2017
Põhitekst
See dokument esitab tasemekatsete korraldajatele statistiliste meetodite üksikasjalikud kirjeldused kujundamaks tasemekatsete skeeme ja analüüsimaks nendest katsetest saadud andmeid. See dokument esitab soovitused saadud tasemekatsete andmete tõlgendamiseks sellistes tasemekatsete skeemides osalejatele ja akrediteerimisasutustele.
Selles dokumendis esitatud protseduure saab rakendada, näitamaks et laborite, inspekteerimisasutuste ja isikute saadud mõõtetulemused on kooskõlas rahuldavale toimivusele esitatud kriteeriumitega.
Dokument on kasutatav tasemekatsete korral, kus tulemusteks on nii kvantitatiivsed mõõtetulemused kui ka katseobjektide kvalitatiivsed vaatlustulemused.
MÄRKUS  Selle dokumendi protseduure saab rakendada ekspertarvamuse hindamisel, kus arvamused või hinnangud esitatakse kujul, mida saab objektiivselt võrrelda sõltumatu tugiväärtuse või konsensusliku statistilise väärtusega. Näiteks kui klassifitseerida tasemekatse objekte inspekteerimise teel teadaolevatesse kategooriatesse või määratleda inspekteerimise teel, kas samast esialgsest allikast tekib katseobjekt või mitte, ja klassifitseerimise tulemusi võrrelda objektiivselt, saab rakenduda selle dokumendi osi, mis seonduvad (kvalitatiivsete) vaikeomadustega.
*
*
*
PDF
28,36 € koos KM-ga
Paber
28,36 € koos KM-ga
Standardi monitooring