Skip to main content
Tagasi

EVS-EN 12014-2:2017

Foodstuffs - Determination of nitrate and/or nitrite content - Part 2: HPLC/IC method for the determination of nitrate content of vegetables and vegetable products

Üldinfo

Kehtiv alates 18.12.2017
Alusdokumendid
EN 12014-2:2017
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
18.12.2017
Põhitekst
01.08.2000
Põhitekst
This European Standard specifies a high-performance liquid chromatographic (HPLC) and an ion chromatographic (IC) method for determination of the nitrate level in vegetables and vegetable products. This method is applicable for samples with a content of 25 mg/kg or greater.
It has been validated on naturally contaminated and spiked samples as beetroot juice with nitrate mass fractions of 194 mg/kg and 691 mg/kg, pureed carrots with nitrate mass fractions of 26 mg/kg and 222 mg/kg and with iceberg lettuce with nitrate mass fractions of 623 mg/kg and 3 542 mg/kg.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
15,86 € koos KM-ga
Paber
15,86 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN 12014-4:2005

Foodstuffs - Determination of nitrate and/or nitrite content - Part 4: Ion-exchange chromatographic (IC) method for the determination of nitrate and nitrite content of meat products
Uusim versioon Kehtiv alates 06.07.2005
Põhitekst

EVS-EN ISO 6579-1:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Horisontaalmeetod Salmonella tuvastamiseks, loendamiseks ja serotüpeerimiseks. Osa 1: Horisontaalmeetod Salmonella spp tuvastamiseks
Kehtiv alates 04.04.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 21528-2:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Horisontaalmeetod Enterobacteriaceae tuvastamiseks ja arvuliseks määramiseks. Osa 2: Kolooniate loendamise meetod
Uusim versioon Kehtiv alates 17.07.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 7932:2005

Mikrobioloogia. Üldjuhend Bacillus cereus arvu määramiseks. Kolooniate loendamise tehnika 30 °C juures
Uusim versioon Kehtiv alates 09.02.2005