Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 6887-6:2013

Microbiology of food and animal feeding stuffs - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination - Part 6: Specific rules for the preparation of samples taken at the primary production stage (ISO 6887-6:2013)

Üldinfo

Kehtiv alates 02.04.2013
Alusdokumendid
ISO 6887-6:2013; EN ISO 6887-6:2013
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
02.04.2013
Põhitekst
This part of ISO 6887 specifies rules for the preparation of samples taken at all stages from the farm to the slaughterhouse and their suspension for microbiological examination when the samples require different preparation from the methods described in ISO 6887-1. ISO 6887-1 defines the general rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination. This part of ISO 6887 excludes the preparation of samples for both enumeration and detection test methods where preparation details are specified in the relevant International Standards. This part of ISO 6887 is applicable to various samples taken from the hatchery, the farm, from the vehicle or the animals during transportation, or from animals or their carcasses in the slaughterhouse, to indicate the microbiological status of the animals in relation to zoonotic agents. This part of ISO 6887 does not apply to samples taken to assess the hygiene of meat. This part of ISO 6887 does not consider samples taken from the aquatic environment (marine or freshwater) at the primary production stage. These are covered by ISO 6887-3.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
12,20 € koos KM-ga
Paber
12,20 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-1:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 1: Üldeeskirjad algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste valmistamiseks
Uusim versioon Kehtiv alates 18.04.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-2:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 2: Liha ja lihatoodete ettevalmistamise erieeskirjad
Uusim versioon Kehtiv alates 18.04.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-4:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 4: Erinevate toodete ettevalmistamise erieeskirjad
Uusim versioon Kehtiv alates 18.04.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 18593:2018

Toiduahela mikrobioloogia. Pinnaproovide võtmise horisontaalmeetodid
Uusim versioon Kehtiv alates 04.09.2018