Tagasi

EVS-EN 13805:2014

Foodstuffs - Determination of trace elements - Pressure digestion

Üldinfo
Kehtiv alates 07.11.2014
Alusdokumendid
EN 13805:2014
Direktiivid või määrused
puuduvad
Standardi ajalugu
Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
07.11.2014
Põhitekst
01.06.2002
Põhitekst
This European Standard specifies a method for the pressure digestion of foodstuffs intended for the determination of elements. This method has been collaboratively tested in combination with atomic absorption (flame, electrothermal (ET), hydride, cold-vapour) techniques and ICP-MS. Other techniques such as e.g. ICP-OES, voltammetry or atomic fluorescence can be used in combination with this European Standard.
*
*
*
PDF
9,61 € koos KM-ga
Paber
9,61 € koos KM-ga
Hind: 2,40 € koos KM-ga
Standardi monitooring
Teised on ostnud veel
Põhitekst

EVS-EN 13804:2013

Foodstuffs - Determination of elements and their chemical species - General considerations and specific requirements
Uusim versioon Kehtiv alates 02.04.2013
Põhitekst

EVS-EN 15763:2010

Foodstuffs - Determination of trace elements - Determination of arsenic, cadmium, mercury and lead in foodstuffs by inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS) after pressure digestion
Uusim versioon Kehtiv alates 04.03.2010
Põhitekst

EVS-EN 13806:2002

Toiduained. Raskemetallide määramine. Elavhõbeda määramine rõhu all mineraliseerimisega aatom-absorptsiooni külma auru meetodil (CVAAC).
Uusim versioon Kehtiv alates 01.11.2002
Põhitekst

EVS-EN 14084:2003

Foodstuffs - Determination of trace elements - Determination of lead, cadmium, zinc, copper and iron and chromium by atomic absorption spectrometry (AAS) after microwave digestion
Uusim versioon Kehtiv alates 01.06.2003