Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 3961:2013

Animal and vegetable fats and oils - Determination of iodine value (ISO 3961:2013)

Üldinfo

Kehtetu alates 04.09.2018
Alusdokumendid
ISO 3961:2013; EN ISO 3961:2013
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
04.09.2018
Põhitekst
09.09.2013
Põhitekst
Põhitekst
EVS-EN ISO 3961:2011
This International Standard specifies a reference method for the determination of the iodine value (commonly known in the industry as IV) of animal and vegetable fats and oils, hereinafter referred to as fats. Annex B describes a method for the calculation of the IV from fatty acid compositional data. This method is not applicable to fish oils. Furthermore cold-pressed, crude and unrefined vegetable oils as well as (partially) hydrogenated oils can give different results by the two methods. The calculated IV is affected by impurities and thermal degradation products. NOTE The method in Annex B is based upon the AOCS Official method Cd 1c-85.[9]

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
15,86 € koos KM-ga
Paber
15,86 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Muudatus

EVS-EN ISO 7218:2008/A1:2013

Toidu ja loomasöötade mikrobioloogia. Üldnõuded ja juhised mikrobioloogilisteks uuringuteks. Muudatus 1
Uusim versioon Kehtiv alates 09.09.2013
Põhitekst

EVS-EN 116:2015

Diesel and domestic heating fuels - Determination of cold filter plugging point - Stepwise cooling bath method
Uusim versioon Kehtiv alates 02.09.2015
Põhitekst

EVS-EN ISO 8534:2008

Loomsed ja taimsed rasvad ja õlid. Veesisalduse määramine. Karl Fischeri meetod (püridiinivaba)
Kehtetu alates 02.03.2017
Põhitekst

ISO 10540-1:2003

Animal and vegetable fats and oils -- Determination of phosphorus content -- Part 1: Colorimetric method
Uusim versioon Kehtiv alates 24.02.2003