Skip to main content
Tagasi

ISO 6658:2017

Sensory analysis -- Methodology -- General guidance

Üldinfo

Kehtiv alates 18.07.2017
Tegevusala (ICS grupid)
67.240 Sensoorne analüüs
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
18.07.2017
Põhitekst
Põhitekst
ISO 6658:2017 gives general guidance on the use of sensory analysis. It describes tests for the examination of foods and other products by sensory analysis, and includes some general information on the techniques to be used if statistical analysis of the results is required.
Generally these tests are intended only for objective sensory analysis. However, if a test can be used for determining preference in hedonic test, this is indicated.
A hedonic test aims to determine the acceptability of the products and/or to determine preferences among two or more products by the specified consumer population. The methods are effective for determining whether a perceptible preference exists (difference in degree of liking), or whether no perceptible preference exists (paired similarity test). General guidance for hedonic tests is given in ISO 11136.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
169,14 € koos KM-ga
Paber
169,14 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 11132:2017

Sensory analysis - Methodology - Guidelines for monitoring the performance of a quantitative sensory panel (ISO 11132:2012)
Kehtetu alates 01.10.2021
Põhitekst

EVS-EN ISO 10399:2018

Sensory analysis - Methodology - Duo-trio test (ISO 10399:2017)
Uusim versioon Kehtiv alates 01.02.2018
Põhitekst + muudatus

EVS-EN ISO 11133:2014+A1:2018

Toidu, loomasööda ja vee mikrobioloogia. Söötmete ettevalmistamine, valmistamine, säilitamine ja toimivuse kontrollimine
Kehtiv alates 02.04.2018
Muudatus

ISO 5496:2006/Amd 1:2018

ISO 5496:2006 - Amendment
Uusim versioon Kehtiv alates 03.05.2018