Tagasi

EVS-EN 14112:2020

Fat and oil derivatives - Fatty Acid Methyl Esters (FAME) - Determination of oxidation stability (accelerated oxidation test)

Üldinfo
Kehtiv alates 15.12.2020
Alusdokumendid
EN 14112:2020
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
15.12.2020
Põhitekst
04.10.2016
Põhitekst
This document specifies a method for the determination of the oxidation stability of fatty acid methyl esters (FAME) at 110 °C, by means of measuring the induction period up to 48 h.
For induction periods higher than 8,5 h the precision is not covered by the precision statement of this method.
NOTE 1 EN 15751 [1] describes a similar test method for oxidation stability determination of pure fatty acid methyl esters and of blends of FAME with petroleum-based diesel containing 2 % (V/V) of FAME at minimum.
NOTE 2 Limited studies on EN 15751 with EHN (2-ethyl hexyl nitrate) on FAME blends indicated that the stability is reduced to an extent which is within the reproducibility of the test method. It is likely that the oxidation stability of pure FAMEs is also reduced in the presence of EHN when EN 14112 is used for testing.
NOTE 3 For the purposes of this document, the term ''% (V/V)'' is used to represent the volume fraction.
*
*
*
PDF
15,86 € koos KM-ga
Paber
15,86 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN 14105:2020

Fat and oil derivatives - Fatty Acid Methyl Esters (FAME) - Determination of free and total glycerol and mono-, di-, triglyceride contents
Uusim versioon Kehtiv alates 15.12.2020
Põhitekst

EVS-EN ISO 3104:2020

Naftasaadused. Läbipaistvad ja läbipaistmatud vedelikud. Kinemaatilise viskoossuse määramine ja dünaamilise viskoossuse arvutamine
Kehtetu alates 01.12.2023
Põhitekst

EVS-EN ISO/IEC 17000:2020

Vastavushindamine. Sõnavara ja üldpõhimõtted
Uusim versioon Kehtiv alates 01.12.2020
Põhitekst

EVS-EN 15829:2010

Toiduained. Ohratoksiin A sisalduse määramine korintides, rosinates, seemneteta rosinates, kuivatatud puuviljade segudes ja kuivatatud viigimarjades vedelikkromatograafilisel meetodil fluorestsents detektoriga ja eelneva puhastamisega immunoaffiinsus kolonnis
Uusim versioon Kehtiv alates 06.04.2010