Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 12966-2:2017

Animal and vegetable fats and oils - Gas chromatography of fatty acid methyl esters - Part 2: Preparation of methyl esters of fatty acids (ISO 12966-2:2017)

Üldinfo

Kehtiv alates 16.05.2017
Alusdokumendid
ISO 12966-2:2017; EN ISO 12966-2:2017
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
16.05.2017
Põhitekst
03.03.2011
Põhitekst
ISO 12966-2:2017 specifies methods of preparing the methyl esters of fatty acids.
It includes methods for preparing fatty acid methyl esters from animal and vegetable fats and oils, fatty acids and soaps. To cover different requirements, four methylation methods are specified, namely:
a) a "rapid" transmethylation procedure under alkaline conditions;
b) a "general" transmethylation/methylation procedure under sequential alkaline and acid conditions;
c) a BF3 transmethylation procedure;
d) an alternative procedure using acid-catalysed transmethylation of glycerides.
Methyl esters so produced are used in various analytical procedures requiring such derivatives, e.g. gas-liquid chromatography (GLC), thin-layer chromatography (TLC) and infrared spectrometry (IR).
Milk and milk products (or fat coming from milk and milk products) are excluded from the scope of this document.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
19,52 € koos KM-ga
Paber
19,52 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 12966-4:2015

Animal and vegetable fats and oils - Gas chromatography of fatty acid methyl esters - Part 4: Determination by capillary gas chromatography (ISO 12966-4:2015)
Uusim versioon Kehtiv alates 02.07.2015
Põhitekst

EVS-EN ISO 21528-2:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Horisontaalmeetod Enterobacteriaceae tuvastamiseks ja arvuliseks määramiseks. Osa 2: Kolooniate loendamise meetod
Uusim versioon Kehtiv alates 17.07.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 7027-1:2016

Vee kvaliteet. Hägususe määramine. Osa 1: Kvantitatiivsed meetodid
Uusim versioon Kehtiv alates 03.08.2016
Põhitekst + parandus

EVS-EN ISO 11290-1:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Horisontaalmeetod Listeria monocytogenes'e ja Listeria spp. tuvastamiseks ja loendamiseks. Osa 1: Tuvastamismeetod
Uusim versioon Kehtiv alates 05.07.2017