Skip to main content
Tagasi

EVS-EN 17264:2019

Foodstuffs - Determination of elements and their chemical species - Determination of aluminium by inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS)

Üldinfo

Kehtiv alates 01.10.2019
Alusdokumendid
L 00.00-157; EN 17264:2019
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
01.10.2019
Põhitekst
This document specifies a method for the determination of aluminium in food by inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS) after pressure digestion. This method was validated for infant formula, wheat noodle, cheese, liver, beetroot and cocoa powder at mass fractions in the range of 1 mg/kg to 200 mg/kg. At concentrations above 200 mg/kg, digestion temperatures higher than 220 °C can be necessary to recover the aluminium as completely as possible.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
15,86 € koos KM-ga
Paber
15,86 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

ISO 9768:1994

Tea -- Determination of water extract
Uusim versioon Kehtiv alates 28.07.1994
Põhitekst

EVS-EN 16802:2016

Toit. Elementide ja nende esinemisvormide määramine. Anorgaanilise arseeni määramine mere- ja taimse päritoluga toidus anioonvahetusega HPLC-ICP-MS abil
Uusim versioon Kehtiv alates 03.05.2016
Põhitekst

EVS-EN 15111:2007

Foodstuffs - Determination of trace elements - Determination of iodine by ICP-MS (inductively coupled plasma mass spectrometry)
Uusim versioon Kehtiv alates 04.05.2007
Põhitekst

EVS-EN 15765:2010

Foodstuffs - Determination of trace elements - Determination of tin by inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS) after pressure digestion
Uusim versioon Kehtiv alates 04.03.2010