Skip to main content
Tagasi

EVS-EN 1276:2019

Keemilised desinfektsioonivahendid ja antiseptikumid. Toiduainetes, tööstuses, kodumajapidamises ja ametkondlikel aladel kasutatavate keemiliselt desinfitseerivate ja antiseptiliste ainete bakteritsiidse aktiivsuse hindamine kvantitatiivse suspensioonkatsega. Katsemeetod ja -nõuded (faas 2, aste 1)

Üldinfo

Kehtiv alates 02.09.2019
Alusdokumendid
EN 1276:2019
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
02.09.2019
Põhitekst
06.09.2010
Parandus
06.01.2010
Põhitekst
Selles dokumendis määratakse kindlaks katsemeetodi ja miinimumnõuded keemiliste desinfektsioonivahendite ja antiseptiliste toodete bakteritsiidse aktiivsuse suhtes, mis moodustavad homogeense, füüsiliselt stabiilse preparaadi, kui on lahjendatud kareda veega või – valmiskujul toodete puhul – veega. Tooteid saab katsetada ainult 80-protsendilisel või sellest väiksemal kontsentratsioonil, kuna mõningaid lahjendusi toodetakse alati katsekoguste ja segavate ainete lisamisega.
Seda dokumenti kohaldatakse toodete suhtes, mida kasutatakse toiduainetes, tööstuses, kodumajapidamises ja ametkondlikes valdkondades, välja arvatud piirkonnad ja olukorrad, kus desinfitseerimine on meditsiiniliselt näidustatud, ja välja arvatud tooted, mida kasutatakse eluskudedel, välja arvatud kätehügieeni puhul eespool nimetatud piirkondades. Kasutusvaldkonnad on vähemalt järgmised:
a)  töötlemine, levitamine ja jaemüük:
1)  loomset päritolu toit:
—  piim ja piimatooted;
—  liha ja lihatooted;
—  kala, mereannid ja seotud tooted;
—  munad ja munatooted;
—  loomasöödad
—  jne;
2)  taimset päritolu toit:
—  joogid;
—  puuviljad, köögiviljad ja nende derivaadid (kaasa arvatud suhkur, destillaadid jne);
—  jahu, jahvatatud ja küpsetatud tooted;
—  loomasöödad
—  jne;
b)  ametkondlikud ja kodumajapidamise valdkonnad:
—  toitlustusettevõtted;
—  avalikud alad;
—  ühistransport;
—  koolid;
—  lasteaiad;
—  kauplused;
—  spordirajatised;
—  jäätmemahutid (mahutid jne);
—  hotellid;
—  elamud;
—  haiglate kliiniliselt mittetundlikud alad;
—  kontorid
—  jne.
c)  teised tööstuslikud valdkonnad:
—  pakkematerjal;
—  biotehnoloogia (pärm, valgud, ensüümid jne);
—  ravimid;
—  kosmeetika ja tualetitarbed;
—  tekstiil;
—  kosmosetööstus, arvutitööstus
—  jne.
Standardis EN 14885 täpsustatakse üksikasjalikult eri katsete omavahelisi seoseid ja „kasutage soovitusi“.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
26,84 € koos KM-ga
Paber
26,84 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN 1650:2019

Chemical disinfectants and antiseptics - Quantitative suspension test for the evaluation of fungicidal or yeasticidal activity of chemical disinfectants and antiseptics used in food, industrial, domestic and institutional areas - Test method and requirements (phase 2, step 1)
Uusim versioon Kehtiv alates 02.09.2019
Põhitekst + muudatus

EVS-EN 13697:2015+A1:2019

Chemical disinfectants and antiseptics - Quantitative non-porous surface test for the evaluation of bactericidal and/or fungicidal activity of chemical disinfectants used in food, industrial, domestic and institutional areas - Test method and requirements without mechanical action (phase 2, step 2)
Kehtetu alates 15.11.2023
Põhitekst + muudatus

EVS-EN 14476:2013+A2:2019

Keemilised desinfektsioonivahendid ja antiseptikumid. Kvantitatiivne suspensioonkatse viirusaktiivsuse peatamise hindamiseks meditsiinivaldkonnas. Katsemeetod ja nõuded (2. faas, 1. etapp)
Uusim versioon Kehtiv alates 01.08.2019
Põhitekst

EVS-EN 1500:2013

Keemilised desinfektsioonivahendid ja antiseptikumid. Hügieeniline desinfitseerimisvahend kätele. Katsemeetod ja nõuded (2. faas/2. etapp)
Uusim versioon Kehtiv alates 04.06.2013