Tagasi

EVS-EN ISO 6887-3:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 3: Kala ja kalatoodete ettevalmistamise erieeskirjad

Üldinfo
Kehtiv alates 18.04.2017
Alusdokumendid
ISO 6887-3:2017; EN ISO 6887-3:2017
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
15.10.2020
Muudatus
15.10.2020
Põhitekst + muudatus
18.04.2017
Põhitekst
21.01.2004
Põhitekst
Selles dokumendis on määratletud kala ja kalatoodete proovide ja nende suspensioonide mikrobioloogiliseks uuringuks ettevalmistamise eeskirjad, juhul kui proovid vajavad standardis ISO 6887-1 kirjeldatud üldmeetoditest erinevat ettevalmistust. Standardis ISO 6887-1 on määratletud mikrobioloogilise uuringu algsuspensiooni ja lahjenduste valmistamise üldeeskirjad.
See dokument hõlmab eriprotseduure tooreste molluskite, mantelloomade ja okasnahksete proovide võtmiseks esmatootmisaladel.
MÄRKUS 1  Tooreste molluskite, mantelloomade ja okasnahksete proovide võtmine esmatootmisaladel on kirjeldatud selles dokumendis, mitte standardis ISO 13307, milles on määratletud proovivõtmise eeskirjad maapealsel esmatootmistasandil.
See dokument ei sisalda proovide ettevalmistamist arvuliseks määramiseks ja tuvastamise meetoditeks, mille korral on ettevalmistamise üksikasjad kirjeldatud vastavates rahvusvahelistes standardites (nt ISO/TS 15216-1 ja ISO/TS 15216-2 A-hepatiidi viiruse ja noroviiruse määramiseks toidus, kasutades reaalaja RT-PCR meetodit).
See dokument on ette nähtud kasutamiseks koos standardiga ISO 6887-1. See on rakendatav järgmistele tooretele, töödeldud või külmutatud kaladele ja koorikloomadele ning nende toodetele (peamiste taksonite klassifikatsiooni kohta vt lisa A):
a)  Toored kalatooted, molluskid, mantelloomad ja okasnahksed, sealhulgas
—  terve kala või filee, nahaga või nahata, peaga või peata ning roogitud;
—  terved või kooritud koorikloomad;
—  peajalgsed;
—  kahepoolmelised molluskid;
—  teod;
—  mantelloomad ja okasnahksed.
b)  Töödeldud tooted, sealhulgas
—  suitsukala, terve või filee, nahaga või nahata;
—  kuumtöödeldud või osaliselt kuumtöödeldud terved või kooritud koorikloomad, molluskid, mantelloomad ja okasnahksed;
—  kuumtöödeldud või osaliselt kuumtöödeldud kala ja kalapõhised mitut koostisosa sisaldavad tooted.
c)  Toores või kuumtöödeldud külmutatud kala, koorikloomad, molluskid ja teised, kas plokkidena või teisiti, sealhulgas
—  kala, kalafileed ja tükid;
—  terved ja kooritud koorikloomad (nt tükeldatud krabi, garneelid), molluskid, mantelloomad ja okasnahksed.
MÄRKUS 2  Nendest proovidest tehtud analüüside eesmärk võib olla kas hügieeniseisundi määramine või kvaliteedikontroll. Selles dokumendis kirjeldatud proovivõtumeetodid sobivad peamiselt hügieeniseisundi määramiseks (lihaskudedele).
*
*
*
PDF
17,08 € koos KM-ga
Paber
17,08 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-2:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 2: Liha ja lihatoodete ettevalmistamise erieeskirjad
Uusim versioon Kehtiv alates 18.04.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-4:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 4: Erinevate toodete ettevalmistamise erieeskirjad
Uusim versioon Kehtiv alates 18.04.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-1:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 1: Üldeeskirjad algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste valmistamiseks
Uusim versioon Kehtiv alates 18.04.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 6579-1:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Horisontaalmeetod Salmonella tuvastamiseks, loendamiseks ja serotüpeerimiseks. Osa 1: Horisontaalmeetod Salmonella spp tuvastamiseks
Kehtiv alates 04.04.2017