Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 18593:2018

Toiduahela mikrobioloogia. Pinnaproovide võtmise horisontaalmeetodid

Üldinfo

Kehtiv alates 04.09.2018
Alusdokumendid
ISO 18593:2018; EN ISO 18593:2018
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
04.09.2018
Põhitekst
04.10.2010
Põhitekst
See dokument määratleb toiduahela keskkonna pindadelt proovivõtu tehnikate horisontaalmeetodid eesmärgiga avastada ja loetleda kultiveeritavaid mikroorganisme, nagu näiteks patogeenseid või mittepatogeenseid baktereid või pärm- ja hallitusseeni, kasutades selleks kontaktplaate, tampoone, käsnu ja lappe.
MÄRKUS  Termin „keskkond“ tähendab igat kokkupuutepunkti toiduga või esindab tõenäolise saastumise või korduva saastumise allikat; näiteks materjali, ruume või töötajaid.
See dokument ei rakendu puhastus- ja desinfektsiooniprotseduuride valideerimisele.
See dokument ei rakendu esmatootmise proovide proovivõtutehnikatele, mis on kaetud standardiga ISO 13307. Proovivõtutehnikaid rümpadelt hõlmab standard ISO 17604. Proovivõtutehnikaid noroviiruste ja A-hepatiit viiruste analüüsiks hõlmab standard ISO 15216-1.
See dokument ei anna soovitusi proovivõtmise sageduse, proovivõtukohtade arvu või proovivõtukohtade vaheldumise vajaduse kohta, kuna need valitakse iga üksikjuhtumi puhul eraldi.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
15,86 € koos KM-ga
PDF redline
20,62 € koos KM-ga
Paber
15,86 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

CEN ISO/TS 17728:2015

Toiduahela mikrobioloogia. Proovivõtumeetodid toidu- ja söödaproovide mikrobioloogiliseks analüüsiks
Uusim versioon Kehtiv alates 02.07.2015
Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-6:2013

Microbiology of food and animal feeding stuffs - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination - Part 6: Specific rules for the preparation of samples taken at the primary production stage (ISO 6887-6:2013)
Uusim versioon Kehtiv alates 02.04.2013
Põhitekst

EVS-EN ISO 8199:2018

Water quality - General requirements and guidance for microbiological examinations by culture (ISO 8199:2018)
Uusim versioon Kehtiv alates 16.11.2018
Põhitekst

EVS-EN ISO 16140-3:2021

Microbiology of the food chain - Method validation - Part 3: Protocol for the verification of reference methods and validated alternative methods in a single laboratory (ISO 16140-3:2021)
Uusim versioon Kehtiv alates 15.02.2021