Tagasi

EVS-EN ISO 6887-4:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 4: Erinevate toodete ettevalmistamise erieeskirjad

Üldinfo
Kehtiv alates 18.04.2017
Alusdokumendid
ISO 6887-4:2017; EN ISO 6887-4:2017
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
18.04.2017
Põhitekst
06.11.2012
Põhitekst + parandus
02.11.2011
Muudatus
21.01.2004
Põhitekst
Selles dokumendis on määratletud proovide ja lahjenduste mikrobioloogilisteks uuringuteks ettevalmistamise erieeskirjad spetsiifilistele toiduainetele, mida ei ole käsitletud standardisarja ISO 6887 ülejäänud osades. See dokument käsitleb paljusid erinevaid tooteid, kuid ei hõlma uusi tooteid, mis on turule toodud pärast selle dokumendi avaldamist.
Standardis ISO 6887-1 on määratletud mikrobioloogilise uuringu algsuspensiooni ja lahjenduste ettevalmistamise üldeeskirjad.
See dokument ei sisalda proovide ettevalmistamist loendamise ja tuvastamise katsemeetoditeks, mille korral on ettevalmistamise üksikasjad kirjeldatud vastavates rahvusvahelistes standardites.
See dokument rakendub järgmistele toodetele:
—  happelised (madala pH-ga) tooted;
—  kõvad ja kuivad tooted;
—  dehüdreeritud, külmkuivatatud ja teised madala aw-ga tooted (sealhulgas inhibeerivate omadustega);
—  jahud, täisteraviljad, teravilja kõrvalsaadused;
—  loomasööt, pressitud jõusööt, lemmikloomade kuivtoit ja närimiskondid;
—  želatiin (pulber ja lehed);
—  margariinid, määrded ja mittepiimatooted, millele on lisatud vett;
—  munad ja munatooted;
—  pagaritooted, kondiitritooted ja koogid;
—  värsked puu- ja köögiviljad;
—  fermenteeritud tooted ja elusaid mikroorganisme sisaldavad muud tooted;
—  alkohoolsed ja mittealkohoolsed joogid;
—  alternatiivsed valgutooted.
*
*
*
PDF
17,08 € koos KM-ga
Paber
17,08 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-2:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 2: Liha ja lihatoodete ettevalmistamise erieeskirjad
Uusim versioon Kehtiv alates 18.04.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-1:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 1: Üldeeskirjad algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste valmistamiseks
Uusim versioon Kehtiv alates 18.04.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-3:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 3: Kala ja kalatoodete ettevalmistamise erieeskirjad
Kehtiv alates 18.04.2017
Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-5:2020

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste valmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 5: Erieeskirjad piima ja piimatoodete ettevalmistamiseks
Uusim versioon Kehtiv alates 01.09.2020