Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 16649-3:2015

Microbiology of the food chain - Horizontal method for the enumeration of beta-glucuronidase-positive Escherichia coli - Part 3: Detection and most probable number technique using 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-ß-D-glucuronide (ISO 16649-3:2015, Corrected version 2016-12-15)

Üldinfo

Kehtiv alates 02.07.2015
Alusdokumendid
ISO 16649-3:2015; EN ISO 16649-3:2015
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
02.07.2015
Põhitekst
05.12.2011
Põhitekst
This International Standard specifies a horizontal method for the detection and enumeration of β-glucuronidase positive Escherichia coli, by means of the liquid medium culture technique and calculation of the most probable number (MPN) after incubation at 37 °C, then at 44 °C. This International Standard is applicable to:
- products intended for human consumption and the feeding of animals, and
- environmental samples in the area of food production and food handling
The method is suitable for the enumeration of cells of Escherichia coli that may have been subjected to stress arising from dehydration, freezing, exposure to a saline (such as marine) environment or damage by disinfectants such as chlorine-containing products.
A limitation of the applicability of this International Standard is imposed by the susceptibility of the method to a large degree of variability.
This method has not been fully evaluated for all matrices, e.g. for milk and milk products. ISO 7251 should be used for milk and milk products.
WARNING – Strains of Escherichia coli that do not grow at 44 °C and, in particular, those that are  β glucuronidase negative, such as Escherichia coli O157 and some other strains of pathogenic E. coli, will not be detected by the method described in this International Standard.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
15,86 € koos KM-ga
Paber
15,86 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,44 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 17604:2015

Toiduahela mikrobioloogia. Proovivõtt rümpadelt mikrobioloogiliseks analüüsiks
Uusim versioon Kehtiv alates 06.10.2015
Põhitekst

EVS-ISO 16649-1:2019

Toiduahela mikrobioloogia. Horisontaalmeetod beeta-glükuronidaaspositiivse Escherichia coli arvuliseks määramiseks. Osa 1: Kolooniate loendamise meetod temperatuuril 44 °C, kasutades membraane ja 5-bromo-4-kloro-3-indolüül-beeta-D-glükuroniidi
Uusim versioon Kehtiv alates 15.02.2019
Põhitekst + muudatus

EVS-EN ISO 6579-1:2017+A1:2020

Toiduahela mikrobioloogia. Horisontaalmeetod Salmonella tuvastamiseks, loendamiseks ja serotüpeerimiseks. Osa 1: Horisontaalmeetod Salmonella spp tuvastamiseks
Uusim versioon Kehtiv alates 15.04.2020
Põhitekst + muudatus

EVS-EN ISO 4833-1:2013+A1:2022

Toiduahela mikrobioloogia. Mikroorganismide loendamise horisontaalne meetod. Osa 1: Kolooniate loendamine sügavkülvi tehnikat kasutades temperatuuril 30 °C
Uusim versioon Kehtiv alates 15.03.2022